Екосол България АД, като официален представител на производителя на машината Glutton®, демонстрира на ОП „Паркове и градски градини“ самоходна прахосмукачка с електрическо задвижване.

По време на демонстрацията служителите на предприятието се запознаха с възможностите на машината, увериха се в ефективността й, а като голямо предимство отбелязаха  улеснението до което води тя в работния процес. Самоходната градска прахосмукачка Glutton® впечатли персонала на предприятието със своята лесна управляемост за ляво или дясно стоящ оператор. Също така машината е максимално безшумна по време на работа, а нейната маневреност в тесни улици, както и между паркирали коли, категорично я прави най-доброто решение за почистване в градска среда. Самоходната градска прахосмукачка може да се използва за всички видове настилки: бетон, асфалт, тротоари и др., като засмуква отпадъци с до диаметър 12,5 cm, например хартия, картон, цигарени пакети, алуминиеви кутии (кен), стъклени и пластмасови бутилки, мъртви листа, отпадъци от дърво и много други. Освен това машината притежава опцията за странична кофа с щипка за по-големи отпадъци. Професионалната почистваща машина Glutton® се захранва от батерии (48 V), като с едно зареждане издържа от 8 до 16 часа при нормална употреба. Машината отделя нулеви емисии на CO2 благодарение на електрическата си технология и не причинява шумово замърсяване. Прахосмукачката е предназначена за работа с 240-литрови кофи, от които лесно и бързо могат да бъдат изхвърлени събраните отпадъци. Размерите на самоходната градска прахосмукачка са изключително компактни.

Всичко това прави машината идеално решение за почистване в градски условия, тя лесно изкачва бордюри и е 100% екологична.