ВиК-Панагюрище с нов багер Hidromek 102B ALPHA

Екосол България АД достави нов багер Hidromek 102B ALPHA на „Водоснабдяване и канализация-Панагюрище“ ЕООД. Дружеството обогати машинния си парк благодарение на средства предоставени от Община Панагюрище.

Екосол България АД достави нов багер Hidromek 102B ALPHA на „Водоснабдяване и канализация-Панагюрище“ ЕООД. Дружеството обогати машинния си парк благодарение на средства предоставени от Община Панагюрище.Hidromek 102B ALPHA е машина, която доказано възвръща вложения капитал в нея. Сред изобилието от предимства на машината се нареждат: система за по-нисък разход на гориво, хидравлична спирачна система, отличаваща се с плавност, ергономичност и лесно управление, както и голяма сила на загребване. Силата на загребване на кофата на багера е една от най-високите в неговия клас, което позволява да работи в тежки условия без това да води до екстремни натоварвания за машината. За да се избегне приплъзване на гумите в оборудването на машината са включени специално разработени усилени мостове.  Багерът е с монтирана телескопична стрела – за по-дълбоко копаене. Всичко това прави Hidromek 102B ALPHA изключително многофункционална машина.

„Много съм щастлив от този щедър жест на Община Панагюрище!“, каза управителят на водоснабдителното дружество инж. Марин Вулев и допълни: “Тази година беше изключително трудна за целия свят, в това число за България и в частност за Община Панагюрище. Но Общински съвет, Община Панагюрище и кметският екип съумяха да ни дарят първо помпи, така че да бъде надеждно водоснабдяването в общината, а с тази голяма инвестиция – новият багер, ще могат да се правят, освен аварийни ремонти и по-сериозни планове, така че да имаме по-добра и надеждна водоснабдителна и канализационна услуга, коментира още Вулев.

По традиция за сполука и ефективна дейност, управителят на дружеството разби бутилка шампанско в кофата на багера.